Markedskommentar november 2018

Oppdatert: 10. des. 2018

Noon Invests kommentar for oktober 2018

Oktober måned har vært preget av et turbulent marked, ledet av amerikanske aksjer og store teknologiselskaper. Selv om det amerikanske aksjemarkedet har vært blant de beste i år, har det også vært blant de markedene som falt mest i oktober. Teknologi og energi er de sektorene som har gått best i 2018, og samtidig opplevde det største fallet. Aksjeindeksen S&P 500 endte med ned nesten 7 prosent, mens Nasdaq endte ned over 9 prosent.


Fondsindeksen på Oslo Børs endte ned 4,9 prosent. Det er vanskelig å gi noen forklaring på børsfallet i oktober, men vi kan se at det blant annet er flere faktorer som påvirker. Vi så at den amerikanske sentralbanken indikerer videre renteoppgang, samtidig som handelskrigen mellom USA og Kina er pågående. Avtakende vekst i Kina og mindre likviditetstilførsel fra sentralbankene er også faktorer verdt å nevne.


Spørsmålet om urolighet i oktober reiser seg. Nedgangen synes å være en korreksjon, snarere enn en dypere nedtur. Selv om vi forventer mer uro i aksjemarkedet framover, startet november med et mer optimistisk bilde av markedet. Vi vet at det kan være krevende å være investor i slike tider som dette, men at det er viktig å holde fast ved sin tidshorisont på sparingen. Ved riktig tidshorisont og diversifisering kan du med litt is i magen være trygg på at dine investeringer skaper meravkastning. Deltagelse i aksjemarkedet gir eksponerig for verdiskapningen som skjer i samfunnet. For å være med på denne verdiskapningen er det viktig å huske på at det ikke skjer uten risiko, men at vi får betalt for denne risikoen over tid.


Se månedens markedskommentar av daglig leder Even Krohn-Pettersen.

Det er også viktig å huske på at fristen for flytting til Aksjesparekonto nærmer seg. Innen 1. desember kan du flytte aksjer og aksjefond skattefritt. Dersom du har flere spørsmål til dette kan du lese mer hos vår samarbeidspartner AksjeNorge: http://aksjenorge.no/aktuelt/2018/10/29/har_du_ask/


For oppretting av Aksjesparekonto, ta kontakt med en av oss i Noon Invest: mail@noon-invest.no

VIKTIG INFORMASJON

OM OSS

NOON INVEST AS ble startet og er drevet av Stavanger Asset Management AS.

Stavanger Asset Management AS er underlagt tilsyn av Finanstilsynet og er ansvarlig for drift og investeringsaktivitet. Løsningen vår er utviklet i samarbeid med  Saxo Bank og Nordnet

KONTAKT OSS

NOON INVEST AS

Nordbøgata 10

4006 Stavanger

+47 406 95 100

mail@noon-invest.no

©2019 BY NOON INVEST AS