top of page

Krig i Ukraina

Det er fortsatt stor usikkerhet rundt situasjonen i Ukraina og vi følger utviklingen nøye.

Samtidig som situasjonen har eskalert siste døgnet, så er faktisk noe usikkerhet også fjernet når vi nå ser Russiske angrep i Ukraina. Det ble som mange fryktet, men enn så lenge så er den generelle oppfatningen at denne krigen mest sannsynlig er begrenset til Ukraina. De mest åpenbare direkte konsekvensene er for Russland og Ukraina. Men i og med at olje- og gass-prisene stiger til sitt høyeste nivå siden 2014, så har det også konsekvenser for Europa sin energiforsyning og energipriser generelt.

Dette gagner dermed oljeselskapene og deler av Oslo Børs og Norge indirekte.

For våre kunder er det verdt å nevne at vi har en svært begrenset eksponering mot Russland og Ukraina, og relativt stor overvekt mot Oslo Børs.

Mens børsene så langt har reagert negativt på denne utviklingen, så er det usikkert i forhold til hvor lenge dette kan eller vil vare.

Ofte snur børsene opp igjen kort tid etter starten av en krig, trolig fordi usikkerheten om det blir krig er fjernet. Da kan ofte mye av nedsiden allerede være priset inn. Mange investorer ser derfor hendelser som dette som en anledning til kjøpe aksjer og fond.

Peter Hermanrud; «Kjøp når det eksploderer» - Finansavisen 22.02.2022

Harald Espedal; «Du må heller se på fall som en ny inngangsmulighet» - DN 22.02.2022

Vi ser alltid etter faktorer som kan påvirke vår forvaltning, både på godt og vondt. Og ser alltid etter muligheter for avkastning samtidig som vi søker å sikre oss så godt som mulig. Vi følger utviklingen videre nøye, og vurderer enn så lenge både risikoen og effektene som begrenset.

Valuta er også med og påvirker avkastningen i Norske kroner, og kan i visse tilfeller ha en noe nøytraliserende effekt når børsene faller.

Vi overvåker porteføljene tett, og gjør endringer der vi mener det er hensiktsmessig.

På bakgrunn av situasjonen, og mange som trolig er usikre på hvordan man skal forholde seg til dette, så har vi gjort vedlagte webinar.

Viktig å huske på at de som sparer langsiktig har muligheten til å gjøre bruk av perioder hvor aksjer og aksjefond kjøpes med rabatt. Også de som har ventet på en korreksjon får dermed en gyllen mulighet når hendelser som dette inntreffer.Comments


Markedskorreksjon top

I kommentarfeltet over kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Noons meninger. Noon gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Ditt fulle navn vil bli publisert sammen med din kommentar.

 

Vil du vite mer om hvordan Noon behandler personopplysningene dine, klikk her: https://www.noon-invest.no/gdpr

bottom of page