Markedskommentar desember 2018

Oppdatert: 18. jan. 2019

Noon Invests kommentar for november 2018


I starten av november var det oppgang i flere aksjemarkeder, derimot hadde Aksjekursene på Oslo Børs svak utvikling med stort fall for energiaksjer. Utviklingen for energiaksjer kan gjerne knyttes til betydelig nedgang i oljeprisen.I motsetning til utviklingen i oljeprisen viser tall fra både USA, India og Kina at etterspørselen etter olje og raffinerte produkter fortsatt er rekordhøy. OPEC rapporterer at 33 millioner fat med olje ble produsert daglig i slutten av oktober. Dette er den høyeste oljeproduksjonen siden november 2016. Saudi-Arabia, De forente arabiske emiratene (UAE), og Russland (utenfor OPEC) produserte alle rekordhøye nivåer i oktober. Videre setter amerikansk oljeproduksjon stadig nye rekorder. De siste månedstallene fra EIA viste en produksjon på hele 11,5 millioner fat per dag, noe som gjør USA til verdens største produsent av olje. Ytterligere press på den fysiske oljeprisen kan skyldes store nedsalg på finansielle oljeopsjoner.


Internasjonale aksjemarkeder

I USA steg S&P 500-indeksen med 1,8% , noe som tilsvarer +3,7% i NOK. Microsoft detroniserte Apple som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap, og aksjen endte på 4% med en markedsverdi på USD 851 milliarder. Apple gikk med hele -18% i november, med en markedsverdi på USD 847 milliarder. Frykt for sviktende iPhone-salg var med på å bidra til redusert aksjekurs.

Verdensindeksen (MSCI World) steg 1,0% i november (+2,9% i NOK). Aksjer innen helsesektoren hadde den sterkeste utviklingen på 5,3%, mens aksjer innen energisektoren hadde den svakeste utviklingen -4,1%.


Det norske aksjemarkedet

Som allerede sett i høst, var også november en måned med store svingninger i aksjekursene på Oslo Børs. Mellom månedsskiftene var nedgangen i fondsindeksen -2,7%. Som nevnt innledningsvis kan mye at dette skyldes negativ utvikling i oljeprisen.


Se månedens markedskommentar av daglig leder, Even Krohn-Pettersen.

Dersom du har noe spørsmål angående markedskommentar, kontakt oss gjerne på: mail@noon-invest.no

VIKTIG INFORMASJON

OM OSS

NOON INVEST AS ble startet og er drevet av Stavanger Asset Management AS.

Stavanger Asset Management AS er underlagt tilsyn av Finanstilsynet og er ansvarlig for drift og investeringsaktivitet. Løsningen vår er utviklet i samarbeid med  Saxo Bank og Nordnet

KONTAKT OSS

NOON INVEST AS

Nordbøgata 10

4006 Stavanger

+47 406 95 100

mail@noon-invest.no

©2019 BY NOON INVEST AS