top of page

Markedskommentar desember 2018

Oppdatert: 18. jan. 2019

Noon Invests kommentar for november 2018


 

I starten av november var det oppgang i flere aksjemarkeder, derimot hadde Aksjekursene på Oslo Børs svak utvikling med stort fall for energiaksjer. Utviklingen for energiaksjer kan gjerne knyttes til betydelig nedgang i oljeprisen.I motsetning til utviklingen i oljeprisen viser tall fra både USA, India og Kina at etterspørselen etter olje og raffinerte produkter fortsatt er rekordhøy. OPEC rapporterer at 33 millioner fat med olje ble produsert daglig i slutten av oktober. Dette er den høyeste oljeproduksjonen siden november 2016. Saudi-Arabia, De forente arabiske emiratene (UAE), og Russland (utenfor OPEC) produserte alle rekordhøye nivåer i oktober. Videre setter amerikansk oljeproduksjon stadig nye rekorder. De siste månedstallene fra EIA viste en produksjon på hele 11,5 millioner fat per dag, noe som gjør USA til verdens største produsent av olje. Ytterligere press på den fysiske oljeprisen kan skyldes store nedsalg på finansielle oljeopsjoner.


Internasjonale aksjemarkeder

I USA steg S&P 500-indeksen med 1,8% , noe som tilsvarer +3,7% i NOK. Microsoft detroniserte Apple som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap, og aksjen endte på 4% med en markedsverdi på USD 851 milliarder. Apple gikk med hele -18% i november, med en markedsverdi på USD 847 milliarder. Frykt for sviktende iPhone-salg var med på å bidra til redusert aksjekurs.

Verdensindeksen (MSCI World) steg 1,0% i november (+2,9% i NOK). Aksjer innen helsesektoren hadde den sterkeste utviklingen på 5,3%, mens aksjer innen energisektoren hadde den svakeste utviklingen -4,1%.


Det norske aksjemarkedet

Som allerede sett i høst, var også november en måned med store svingninger i aksjekursene på Oslo Børs. Mellom månedsskiftene var nedgangen i fondsindeksen -2,7%. Som nevnt innledningsvis kan mye at dette skyldes negativ utvikling i oljeprisen.


Se månedens markedskommentar av daglig leder, Even Krohn-Pettersen.

Dersom du har noe spørsmål angående markedskommentar, kontakt oss gjerne på: mail@noon-invest.no

Siste innlegg

Se alle

Slik kan du doble formuen din..

Med denne "clickbait" tittelen 😊 vil vi invitere deg til årets siste webinar hvor vi bl.a. vil besvare dette, samt diskutere året som gikk og de viktigste faktorene som påvirker 2024, og fremover. Ag

Markedskorreksjon top

I kommentarfeltet over kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Noons meninger. Noon gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Ditt fulle navn vil bli publisert sammen med din kommentar.

 

Vil du vite mer om hvordan Noon behandler personopplysningene dine, klikk her: https://www.noon-invest.no/gdpr

bottom of page