top of page

NOON Invests innovative tilnærming til formuesforvaltning i NorgeI det utviklende landskapet for formuesforvaltning skiller NOON Invest seg ut med sin fremtidsrettede tilnærming og integrering av robot-rådgivningsteknologi. NOON Invest har utspring fra en formuesforvaltningsvirksomhet og tilbyr en unik nisje i bransjen ved å omfavne automatisering og lavkostinvestering i indeksfond.


Denne artikkelen er basert på et intervju som vi fikk anledning til å gjøre med NOON Invests medgründer Even Krohn-Pettersen. Den fordyper seg i selskapets strategiske forbedringer, partnerskapet med Sharpfin og hvordan det former fremtiden for formuesforvaltning i Norge.


NOON Invest sprang ut av Stavanger Asset Management, drevet av en nysgjerrighet på passive investeringstrender og for å ytterligere digitalisere finansnæringen med fokus på en-til-mange kommunikasjon. Etter en researchtur til London for noen år siden for å utforske lignende tjenester, ble NOON Invest lansert, og fikk raskt gjennomslag.

Du vil ha både Apple- og Amazon-opplevelsen. Vår erfaring er at vi har mange privatkunder og de kan bli engstelige; de føler behov for å snakke med noen, og det sørger NOON Invest for, forklarer Even Krohn-Pettersen.

 

Kjernetilbudet fokuserer på lavkostindeksfond

NOON Invest bruker en strategi som er vesentlig forskjellig fra tradisjonell aktiv kapitalforvaltning, og fokuserer i stedet på lavkostindeksfond. Denne tilnærmingen skiller dem ikke bare fra konkurrenter som foretrekker aktiv forvaltning med høye avgifter, men samsvarer også med digitale trender i den norske banknæringen, som ser et skifte mot minimal direkte kundeinteraksjon.

Trenden mot indeksfond er i ferd med å bli dominerende, med over 50 % av forvaltede penger i USA nå i disse fondene. Europa tar etter, med aktive forvaltere som i økende grad sliter med å prestere bedre enn indeksene. NOON Invest tilpasser seg dette ved å forbedre kundekommunikasjonen gjennom digitale midler som webinarer, og gir en mer personlig opplevelse i en stadig mer serviceavers bransje, ifølge Even.

 

Reguleringsmiljø og ESG-hensyn

I Norge gjør regulatoriske krav formuesforvaltning til et kostbart arbeid. NOON Invest har navigert gjennom dette ved å unngå tradisjonelle provisjonsbaserte modeller for en honorarstruktur avtalt direkte med kundene, noe som sikrer uavhengighet og åpenhet.

Bærekraft- og ESG-faktorer er integrert i deres investeringsbeslutninger, med økende kundedialog rundt disse spørsmålene gjenspeilet i deres ESG-kompatible porteføljemodeller.


Digital innovasjon og kundetilpasning

NOON Invest er i forkant av digital innovasjon innen formuesforvaltning. Firmaet utnytter teknologi for robot-rådgivning og automatiserte klientinteraksjoner, med fokus på å forenkle klientreisen for å øke vekstpotensialet. Denne automatiseringen er sentral i strategien deres, og muliggjør personlig service med mindre direkte kontakt, og appellerer til et teknologikyndig klientell.

Indeksfond er mer eller mindre det NOON Invest driver med og vi er i utgangspunktet alene og fremmer dette. Med mangel på service i bank- og sparemarkedet - tilbyr vi kunnskap og informerer en-til-mange. Å kombinere det innledende dilemmaet med en løsning gjennom webinarer, live og interaktivt, avslutter Even.

 

Strategisk partnerskap med Sharpfin

NOON Invest ser Sharpfin som en viktig partner i sin vekstreise. Sharpfins plattform, spesielt når det gjelder rebalansering av porteføljer og introduksjon av klienter, er viktig for NOON Invest ettersom den søker å forbedre klientreisen kontinuerlig, fra KYC-prosesser til integrasjon og rapportering.

Med sin kundesentrerte tilnærming, innovative bruk av teknologi og standhaftige satsing på lavkostindeksinvesteringer, redefinerer NOON Invest formuesforvaltningen i Norge. I samarbeid med Sharpfin er NOON Invest satt til å fortsette sin bane mot å gjøre formuesforvaltning mer tilgjengelig, effektiv og kundevennlig.

Comentários


Markedskorreksjon top

I kommentarfeltet over kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Noons meninger. Noon gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Ditt fulle navn vil bli publisert sammen med din kommentar.

 

Vil du vite mer om hvordan Noon behandler personopplysningene dine, klikk her: https://www.noon-invest.no/gdpr

bottom of page