top of page

Man høster som man sår

Om en har sådd frø og planter i god tid, og stelt dem godt, så vil en nå begynne å se resultatene i form av moden og deilig frukt.


Slik er det også med finans, samt livet for øvrig kan man si.

Mens fjoråret kunne by på +/- 20% fall i rentemarkedet og +/- 30% fall i globale aksjer, så kunne Oslo Børs skilte med +/- 0% avkastning for året (mye takket være energi sektoren). I 2023 har det vært nesten omvendt, med 10-15% oppgang på globale børser, og «kun» 3,5% oppgang på Oslo børs – så langt i år. Tilsvarende har det vært store bevegelser i sektorer som teknologi, olje- og energi og finans. Men, om en var globalt investert, med en fornuftig balanse både i forhold til geografisk fordeling, sektor og valuta, så har resultatet vært både jevnt og bra i samme periode. Vi har med andre ord virkelig fått oppleve gevinsten av- og betydning av god spredning og gjennomtenkt sammensetning av porteføljer.


Selv om vi nå ser en verden med økte renter, fallende inflasjon, krig og politiske uroligheter, så ser de finansielle markedene allikevel mer «normaliserte» ut enn de gjorde for 2-3 år siden. Vi er betingede optimister, men ser det som enda viktigere at en investeringsportefølje er riktig og fornuftig konstruert, og hensyntar de risikofaktorene som nevnt. Dette er det vi gjør i NOON.


Se gjerne gjennom vedlagte webinar for våre mer utfyllende kommentar.Siste innlegg

Se alle

Slik kan du doble formuen din..

Med denne "clickbait" tittelen 😊 vil vi invitere deg til årets siste webinar hvor vi bl.a. vil besvare dette, samt diskutere året som gikk og de viktigste faktorene som påvirker 2024, og fremover. Ag

Komentar


Markedskorreksjon top

I kommentarfeltet over kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Noons meninger. Noon gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Ditt fulle navn vil bli publisert sammen med din kommentar.

 

Vil du vite mer om hvordan Noon behandler personopplysningene dine, klikk her: https://www.noon-invest.no/gdpr

bottom of page